Fytochemikálie

Fytochemikálie

Fytochemikálie sú chemické zlúčeniny získané z rastlín pre ich liečebné účinky. Jedným z najvýznamnejších účinkov fytochemikálií je antioxidačná ochrana proti pôsobeniu voľných radikálov. Chránia vaše bunky pred nádorovým procesom, podporujú imunitný systém alebo tvoria ochranný štít vašich génov. Zdroje: paradajky,

Fytochemikálie

Fytochemikálie sú chemické zlúčeniny získané z rastlín pre ich liečebné účinky. Jedným z najvýznamnejších účinkov fytochemikálií je antioxidačná ochrana proti pôsobeniu voľných radikálov. Chránia vaše bunky pred nádorovým procesom, podporujú imunitný systém alebo tvoria ochranný štít vašich génov. Zdroje: paradajky,

Flavonoidy

Flavonoidy (tangeretín, nobiletín) potláčajú rast rakovinových buniek. Aktivujú váš vlastný detoxikačný systém P-450. Zdroje: pomaranče, grapefruity, mandarinky, citróny

Flavonoidy

Flavonoidy (tangeretín, nobiletín) potláčajú rast rakovinových buniek. Aktivujú váš vlastný detoxikačný systém P-450. Zdroje: pomaranče, grapefruity, mandarinky, citróny

Kapsaicín

Kapsaicín má protizápalový a antioxidačný účinok. Zvyšuje prekrvenie, podporuje hojenie veredov žalúdka a dvanástnika. Blokuje vstup toxínov do bunky. Zdroje:pálivá paprika, feferónky, chili, jalapenos

Kapsaicín

Kapsaicín má protizápalový a antioxidačný účinok. Zvyšuje prekrvenie, podporuje hojenie veredov žalúdka a dvanástnika. Blokuje vstup toxínov do bunky. Zdroje:pálivá paprika, feferónky, chili, jalapenos

Karotenoidy

Karotenoidy (luteín, zeaxantín, beta-kryotoxantín) majú antioxidačný účínok – chránia oko pred makulárnou degenráciou. Zdroje: citrusy, marhule, farebné papriky

Karotenoidy

Karotenoidy (luteín, zeaxantín, beta-kryotoxantín) majú antioxidačný účínok – chránia oko pred makulárnou degenráciou. Zdroje: citrusy, marhule, farebné papriky

Lykopén

Antioxidačný účinok lykopénu spočíva v ochrane pred aterosklerózou, rakovinou, kataraktom, cukrovkou. Zdroje:paradajky, červený melón, červený a ružový grapefruit, guajava

Lykopén

Antioxidačný účinok lykopénu spočíva v ochrane pred aterosklerózou, rakovinou, kataraktom, cukrovkou. Zdroje:paradajky, červený melón, červený a ružový grapefruit, guajava

Kurkumín

Antioxidačný účinok kurkumínu spočíva v aktivácii detoxikačných enzýmov P-450. Zdroje:curry (kari korenie), kurkuma

Kurkumín

Antioxidačný účinok kurkumínu spočíva v aktivácii detoxikačných enzýmov P-450. Zdroje:curry (kari korenie), kurkuma