Cesnak

Cesnak

Cesnak pochádza so Sibíri, ale vo veľkom sa používal aj v Egypte.  Obsahuje vitamíny B1, B2, C, K, pyridoxín a kyselinu listovú. Okrem toho aj množstvo ďalších dôležitých látok, napríklad horčík, fosfor, železo, zinok, jód, draslík, sodík, vápnik. Vďaka nim dokáže cesnak potlačiť aj tvorbu cholesterolu pečeni a zároveň znížiť jeho škodlivú hladinu v krvi. Za …

Zelenina

Zelenina sú jedlé časti kultúrnych rastlín, ktoré sa používajú v čerstvom stave, alebo po kuchynskej úprave. Jej chemické zloženie závisí od druhu, zrelosti, pôdy a klimatických podmienok. Zelenina je ochrannou potravinou – je veľmi dôležitá pre náš organizmus. Je nevyhnutnou súčasťou našej stravy pre obsah vitamínov, minerálnych látok a vody (60-90%). V porovnaní s ovocím…

Koniec obsahu

Koniec obsahu