Živočíšne produkty

Med

Med je produktom včely medonosnej, ktorá zbiera nektár alebo medovicu. Je to zmes cukrov (fruktóza 38 %, glukóza, 31 %, sacharóza 1 % a iné sacharidy 9 %), vody, a iných zložiek. Okrem toho obsahuje aj organické kyseliny – jablčnú,

Med

Med je produktom včely medonosnej, ktorá zbiera nektár alebo medovicu. Je to zmes cukrov (fruktóza 38 %, glukóza, 31 %, sacharóza 1 % a iné sacharidy 9 %), vody, a iných zložiek. Okrem toho obsahuje aj organické kyseliny – jablčnú,

Vajcia

Slepačie vajce pozostáva z cca 75% vody, 12% bielkovín a 11% tukov. Okrem toho sú vajcia významným zdrojom vitamínov A, E, D a K,  a celého radu vitamínov skupiny B.  Z minerálnych látok je to najmä selén, zinok, horčík, fosfor,

Vajcia

Slepačie vajce pozostáva z cca 75% vody, 12% bielkovín a 11% tukov. Okrem toho sú vajcia významným zdrojom vitamínov A, E, D a K,  a celého radu vitamínov skupiny B.  Z minerálnych látok je to najmä selén, zinok, horčík, fosfor,

Rybí tuk

Rybí tuk obsahuje nenasýtené n-3 (omega-3) mastné kyseliny, ktoré sú esenciálne, tj. telo si ich nedokáže vytvorit samo. Tieto majú priaznivý vplyv na znižovanie hladiny krvných tukov (napr. cholesterolu), pôsobia protizápalovo, znižujú krvný tlak a majú mierný protizrážanlivý účinok, takže

Rybí tuk

Rybí tuk obsahuje nenasýtené n-3 (omega-3) mastné kyseliny, ktoré sú esenciálne, tj. telo si ich nedokáže vytvorit samo. Tieto majú priaznivý vplyv na znižovanie hladiny krvných tukov (napr. cholesterolu), pôsobia protizápalovo, znižujú krvný tlak a majú mierný protizrážanlivý účinok, takže

Mäso

Mäso je kostrová svalovina dobytka, zveriny, hydiny, rýb určená na spotrebu alebo ďalšie spracovanie. Mäso v širšom slova zmysle znamená všetky svalové, tukové a kostrové tkanivá vrátane požívateľných častí orgánov (kosti, chrupavky, väzivo, šľachy a medzisvalové tukové tkanivo). Mäso obsahuje

Mäso

Mäso je kostrová svalovina dobytka, zveriny, hydiny, rýb určená na spotrebu alebo ďalšie spracovanie. Mäso v širšom slova zmysle znamená všetky svalové, tukové a kostrové tkanivá vrátane požívateľných častí orgánov (kosti, chrupavky, väzivo, šľachy a medzisvalové tukové tkanivo). Mäso obsahuje