Živočíšne produkty

Med
Med je produktom včely medonosnej, ktorá zbiera nektár alebo medovicu. Je to zmes cukrov (fruktóza 38 %, glukóza, 31 %, sacharóza 1 % a iné sacharidy 9 %), vody, a iných zložiek. Okrem toho obsahuje aj organické kyseliny – jablčnú,

Med
Med je produktom včely medonosnej, ktorá zbiera nektár alebo medovicu. Je to zmes cukrov (fruktóza 38 %, glukóza, 31 %, sacharóza 1 % a iné sacharidy 9 %), vody, a iných zložiek. Okrem toho obsahuje aj organické kyseliny – jablčnú,

Vajcia
Slepačie vajce pozostáva z cca 75% vody, 12% bielkovín a 11% tukov. Okrem toho sú vajcia významným zdrojom vitamínov A, E, D a K, a celého radu vitamínov skupiny B. Z minerálnych látok je to najmä selén, zinok, horčík, fosfor,

Vajcia
Slepačie vajce pozostáva z cca 75% vody, 12% bielkovín a 11% tukov. Okrem toho sú vajcia významným zdrojom vitamínov A, E, D a K, a celého radu vitamínov skupiny B. Z minerálnych látok je to najmä selén, zinok, horčík, fosfor,

Rybí tuk
Rybí tuk obsahuje nenasýtené n-3 (omega-3) mastné kyseliny, ktoré sú esenciálne, tj. telo si ich nedokáže vytvorit samo. Tieto majú priaznivý vplyv na znižovanie hladiny krvných tukov (napr. cholesterolu), pôsobia protizápalovo, znižujú krvný tlak a majú mierný protizrážanlivý účinok, takže

Rybí tuk
Rybí tuk obsahuje nenasýtené n-3 (omega-3) mastné kyseliny, ktoré sú esenciálne, tj. telo si ich nedokáže vytvorit samo. Tieto majú priaznivý vplyv na znižovanie hladiny krvných tukov (napr. cholesterolu), pôsobia protizápalovo, znižujú krvný tlak a majú mierný protizrážanlivý účinok, takže

Ryby
Ryby sú plné vitamínov A, D, B, vápnika, fosforu a zinku. Morské ryby majú vysoký podiel prírodného jódu. Všetky ryby obsahujú vysoko kvalitné bielkoviny. Ryby sú nenahraditeľnou zásobárňou omega-3 mastných kyselín. Tieto majú priaznivý vplyv na znižovanie hladiny krvných tukov

Ryby
Ryby sú plné vitamínov A, D, B, vápnika, fosforu a zinku. Morské ryby majú vysoký podiel prírodného jódu. Všetky ryby obsahujú vysoko kvalitné bielkoviny. Ryby sú nenahraditeľnou zásobárňou omega-3 mastných kyselín. Tieto majú priaznivý vplyv na znižovanie hladiny krvných tukov