Karambola

Karambola

Karamboly (Averrhoa carambola) majú veľmi osviežujúcu, kyslejšiu chuť, pripomínajúcu zelené odrody jabĺk. Plody sú bohaté na vitamíny C, B1 a B2, ďalej obsahujú množstvo vápnika , horčíka a železa. Najzákladnejšia výživová hodnota karamboly spočíva v pomerne dobrom obsahu vitamínu C, 100 g dužiny ho obsahuje asi 35 mg. Posilňujú kosti a imunitný systém. Keďže majú…

Granátové jablko

Granátové jablko

Granátové jablká obsahujú približne 77% vody, vitamíny B, C, E a množstvo sodíka. Okrem toho obsahuje aj kyselinu listovú a pyridoxín. Zaujímavý je pomerne vysoký obsah medi, ktorá je dôležitá pre tvorbu červených krviniek. Vysoký obsah draslíka je výhodný pri artériovej hypertenzii. Taníny svojím sťahujúcim a protizápalovým účinkom pôsobia hojivo na podráždený tráviaci systém. Najsilnejšie…

Koniec obsahu

Koniec obsahu