Ryby

Ryby sú plné vitamínov A, D, Bvápnika, fosforu a zinku. Morské ryby majú vysoký rybie-masopodiel prírodného jódu. Všetky ryby obsahujú vysoko kvalitné bielkoviny. Ryby sú nenahraditeľnou zásobárňou omega-3 mastných kyselín. Tieto majú priaznivý vplyv na znižovanie hladiny krvných tukov (napr. cholesterolu), pôsobia protizápalovo, znižujú krvný tlak a majú mierny  protizrážanlivý účinok, takže redukujú riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení.

Rybie mäso odďaľuje starnutie a pomáha udržať kondíciu do vysokého veku.

Ryby a zdravé tuky v nich majú pozitívny vplyv na kvalitu pokožky aj vlasov, pomáhajú pri zápaloch kĺbov, regulujú krvný tlak, pôsobia proti vzniku ekzémov a zároveň stimulujú spaľovanie tukov.

 

Pridaj komentár