Vitamín Bt

Vitamín Bt (L-karnitín, vitamín B20)Mäso je látka, ktorá prenáša mastné kyseliny do mitochondrií, energetických zdrojov v bunkách, ktoré mastné kyseliny premieňajú na energiu.L-karnitín je veľmi dôležitý pri dodávaní energie do mnohých telesných orgánov, ako napr. srdce, svaly, pečeň a bunky imunitného systému. L-karnitín získava energiu z tukov, podporuje a zvyšuje výdrž pri športových výkonoch, zabraňuje rýchlemu nástupu únavy pri námahe.

L-karnitín sa v tele vyskytuje prirodzene, ale telo si je schopné vytvoriť len malé množstvo. Na produkciu L-karnitínu telo potrebuje aminokyseliny (lyzín a methionín), vitamíny (C, B6, B12, B3, kyselina listová) a stopové prvky (železo).

Zdroje:
ovčie mäso, jahňacie, hovädzie, bravčové, králičie, kuracie mäso, jahňacia pečeň, kravské mlieko, ryby

Pridaj komentár