Marhule
Marhule obsahujú: 80 % vody, 12 % sacharidov, vitamín C, aminokyseliny, vitamíny skupiny B, betakarotén, vápnik, horčík, fosfor, draslík, železo, síru, kremík, mangán a meď.
Posilňujú vlasy, nechty aj pokožku, sú výborným zdrojom železa a ďalších prvkov, napríklad kremíka a draslíka, takže zabraňujú chudokrvnosti aj únave. Z vitamínov je dôležitý obsah provitamínu A, ktorý je potrebný pri letnom opaľovaní pokožky, vitamíny skupiny B aj vitamín C. Draslík pomáha udržiavať tonus svalov, odstraňuje únavu, spolupôsobí pri tvorbe tkanív a slúži ako prirodzené diuretikum – močopudný prostriedok. Obsahujú tiež vysoké množstvo betakaroténu, ktorý bráni negatívnym vplyvom voľných radikálov na náš organizmus a posilňuje imunitný systém. Ľudia, ktorí jedia potraviny bohaté na beta karotén, majú nižší výskyt zhubných nádorov. Konzumácia marhúľ zlepšuje krvotvorbu a kvalitu krvi. Marhule brzdia procesy starnutia, zlepšujú stav zraku.
Tento rok sa ich urodilo neúrekom.Takže máme o zábavu postarané.Zavárame a varíme džem a lekvár.To je leto.
Milujem! :))
mmmmmmmmmmmmm
Mňam marhule